BELGE TARAMA

Basılı Belge, Doküman Kitap, gazete, dergi gibi basılı bilgi ve görsel kaynakların özel geliştirilmiş cihazlarla taranarak pdf, resim, word, excel, text gibi dosya formatlarına OCR yaparak aranabilir pdf formatına dönüştürme işlemi.

Klasörler, Dolaplar, Arşivler veya depolarda bekleyen arşivlerinizin sunucunuzda, bilgisayarınızda ya da bir veritabanında istediğiniz anda ulaşabileceğiniz, içerisinde arama yapabileceğiniz bir şekilde elinizin altında bulunmasını istermisiniz? 1993 yılından bu yana yazılım dilleri, veritabanları, dijitalleştirme teknolojileri bilgi birikimimiz ile tüm fotoğraf, belge, kitap, resim, gazete, dergi vb basılı materyellerdeki verileri tarama, dijitalleştirme, pdf, word, excel gibi dosya formatlarına dönüştürme ve Sql Server, Oracle, MySQL, Access gibi veritabanlarına yükleme hizmetleri veriyoruz.

Belge ve Dokümanları Nasıl Tarıyoruz ?

Doküman ve Belge Tarama ve OCR Hizmetlerimiz Doküman, Sürekli Form veya Belge gibi basılı bilgi ve görsel kaynakların temel olarak iki tip işlem sonucunda dijital ortama aktarılmasını içermektedir.

Birinci işlem Kağıda Basılı Belge veya Dokümanların veya başka herhangi bir basılı bilgi kaynağının özelliklerine göre farklı cihazlarda taranarak renk, dosya boyutu, kalite gibi optimizasyonları yaparak pdf olarak veya resim dosyaları olarak dijital ortama aktarılmasıdır. Bu tip dosyalarda arama, alıntı veya düzenleme yapılamaz.

İkinci işlem ise taranan bilgi kaynaklarını oluşturan yazılar üzerinde düzenleme yapmak, web sayfasında yayınlamak, oluşturulan dosya içerisinde arama yapmak, oluşturulan veriler üzerinde analizler yapmak veya alıntı yapmak isteyen müşterilerimize sunduğumuz OCR hizmetimizdir. Bu hizmetimizde belgeler tarandıktan sonra profesyonel yazılımlar ve kendi geliştirdiğimiz uygulamalar ile mümkün olduğu kadar az hata ile yazı haline dönüştürülmektedir. Oluşan verilerin tüm satırları manüel olarak kontrol edilip hatalar düzeltilmektedir. Bu kontrolden sonra yine kendi uygulamalarımız ile 2 nci bir hata kontrolünden geçerek kelime ve kelime grupları hataları giderilmektedir. Son olarak istemiş olduğunuz dosya tipine dönüştürülen veriler orijinal sayfa yapısı ve görüntüsüne dönüştürürülerek istediğiniz dosya formatında tarafınıza iletilir.

OCR Nedir ?

OCR veya Optical Character Recognition olarak bildiğimiz teknolojisinin Türkçe anlamı Optik Karakter Tanımlama anlamına gelmektedir. OCR kitap veya belge tarayıcı makinalarla taranan yazı ve resimlerin düzenlenebilir word, excel, text gibi kelime işlemci veya hesap tabloları haline dönüştürülme işlemidir.

Taranan sayfalar resim olarak oluştuktan sonra OCR yazılımları tarafından bu resmin içindeki pixeller incelenerek resimler ve harfler tek tek tesbit edilir ve bu resim olarak bulunan harfler, resimler, tablolar, rakamlar ve semboller çeşitli algoritmalar kullanılarak el ile yazılmış gibi harf, rakam, semboller ve resimlere dönüştürülerek istenilen dosya formatında kaydedilir.

OCR programları bilgi kaynağının baskı kalitesi, yazı tipi boyutları, kağıt kalitesi, gibi etkenlere bağlı olarak yüksek oranlarda hatalı tanımlama yapabilmektedir. Bizim diğer firmalardan farkımız oluşan hatalı tanımlamaları sadece bu amaçla geliştirdiğimiz yazılımlarla ve manüel olarak sayfa sayfa kontrol ederek gidermemiz ve hata düzeyini hiç yok denecek kadar aza indirip orijinalininin birebir kopyasını oluşturmamızdır.

Detaylı bilgi için diğer web sitemiz http://www.sayisalofis.com adresini inceleyebilirsiniz.